Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az öregedés jelei képes leírás - Anti aging.tlap.hu
részletek »

Az öregedés jelei - Anti aging.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: antiaging.tlap.hu » Az öregedés jelei
Keresés
Találatok száma - 4 db
Genetikai alapok

Genetikai alapok

A soksejtű szervezetek élete a megtermékenyítéstől a halálig tart. Az élet első szakaszában a progresszív, felépítő, míg a másodikban a regresszív, lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba. Ekkor beszélhetünk az öregedésről, amelyet a legáltalánosabban úgy határozhatunk meg, hogy olyan változások sorozata, amelyek csökkenő működési kapacitásokhoz vezetnek. Csökken a szervezet alkalmazkodó és ellenálló képessége, ezért számos, az időskorra jellemző betegség alakulhat ki. Az élő szervezetekben az öregedés jelei a szerveződés különböző szintjein jelentkeznek: molekuláris, organellum, sejt, szövet, szerv és magának a szervezetnek a szintjén. A tanulmányban elsősorban a sejtszintű öregedés újabb eredményeit foglaljuk össze, és csak kevéssé térünk ki a szervezetszintű öregedésre.

Kicsit viccesen

Kicsit viccesen

Az öregedés jelei: - Külön alszol a fogaidtól. - Megpróbálod kihúzni a redőket a zoknidból, amikor rájössz, hogy nincs is rajtad zokni. - Csak a második próbálkozásra tudsz kikelni a fotelból. - A 'kimaradok éjszakára' számodra azt jelenti, hogy a kertben alszol. - Nyaralni mész, de előbb fáradsz el, minthogy a pénzed elfogyna. - A gyerekednek olyat mondasz, amit az anyád mondott neked, és amit mindig utáltál. - A súlyemelésről alkotott elképzelésed a 'felállás a székből'.

Öregedés férfiaknál

Öregedés férfiaknál

A fizikai öregedés jobban sokkolja a férfiakat, mint a nőket és sokuknál pszichoszomatikus válságot idéz elő - állapította meg egy Münsterben ismertetett tanulmány. - A nőknek már a változás (menopauza) idején, s így jóval a tulajdonképpeni öregedés előtt meg kell barátkozniuk a fizikai változásokkal - mutatott rá Gereon Heuft professzor a városban tartott orvosi kongresszuson.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Öregszik a szervezetünk

Öregszik a szervezetünk

Pedig nem csupán ezek az egyedüli jelei az öregedésnek: a szívizom nem pumpálja olyan intenzitással a vért, az érfalak szűkülnek, a véredények kevésbé rugalmasak. A szívre egyre nagyobb teher hárul, ami aztán magas vérnyomáshoz vezethet. A csontok tömege és sűrűség csökken, az inak és az ízületek gyengülnek, és veszítenek rugalmasságukból. Az emésztés is romlik, gyakoribbak lehetnek a székrekedések. A vese sem működik úgy, mint rég: nem tudja olyan hatékonyan eltávolítani a mérgeket a véráramból. Gyakran léphet fel inkontinencia, különösen nőknél. Az agyban a neuronok száma csökken, ez pedig a memória romlásához vezethet. Az öregedés mértéke egyénenként

Tuti menü