Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az öregedés jelei képes leírás - Anti aging.tlap.hu
részletek »

Az öregedés jelei - Anti aging.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: antiaging.tlap.hu » Az öregedés jelei
Keresés
Találatok száma - 4 db
Genetikai alapok

Genetikai alapok

A soksejtű szervezetek élete a megtermékenyítéstől a halálig tart. Az élet első szakaszában a progresszív, felépítő, míg a másodikban a regresszív, lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba. Ekkor beszélhetünk az öregedésről, amelyet a legáltalánosabban úgy határozhatunk meg, hogy olyan változások sorozata, amelyek csökkenő működési kapacitásokhoz vezetnek. Csökken a szervezet alkalmazkodó és ellenálló képessége, ezért számos, az időskorra jellemző betegség alakulhat ki. Az élő szervezetekben az öregedés jelei a szerveződés különböző szintjein jelentkeznek: molekuláris, organellum, sejt, szövet, szerv és magának a szervezetnek a szintjén. A tanulmányban elsősorban a sejtszintű öregedés újabb eredményeit foglaljuk össze, és csak kevéssé térünk ki a szervezetszintű öregedésre.

Kicsit viccesen

Kicsit viccesen

Az öregedés jelei: - Külön alszol a fogaidtól. - Megpróbálod kihúzni a redőket a zoknidból, amikor rájössz, hogy nincs is rajtad zokni. - Csak a második próbálkozásra tudsz kikelni a fotelból. - A 'kimaradok éjszakára' számodra azt jelenti, hogy a kertben alszol. - Nyaralni mész, de előbb fáradsz el, minthogy a pénzed elfogyna. - A gyerekednek olyat mondasz, amit az anyád mondott neked, és amit mindig utáltál. - A súlyemelésről alkotott elképzelésed a 'felállás a székből'.

Öregedés férfiaknál

Öregedés férfiaknál

A fizikai öregedés jobban sokkolja a férfiakat, mint a nőket és sokuknál pszichoszomatikus válságot idéz elő - állapította meg egy Münsterben ismertetett tanulmány. - A nőknek már a változás (menopauza) idején, s így jóval a tulajdonképpeni öregedés előtt meg kell barátkozniuk a fizikai változásokkal - mutatott rá Gereon Heuft professzor a városban tartott orvosi kongresszuson.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Öregszik a szervezetünk

Öregszik a szervezetünk

Pedig nem csupán ezek az egyedüli jelei az öregedésnek: a szívizom nem pumpálja olyan intenzitással a vért, az érfalak szűkülnek, a véredények kevésbé rugalmasak. A szívre egyre nagyobb teher hárul, ami aztán magas vérnyomáshoz vezethet. A csontok tömege és sűrűség csökken, az inak és az ízületek gyengülnek, és veszítenek rugalmasságukból. Az emésztés is romlik, gyakoribbak lehetnek a székrekedések. A vese sem működik úgy, mint rég: nem tudja olyan hatékonyan eltávolítani a mérgeket a véráramból. Gyakran léphet fel inkontinencia, különösen nőknél. Az agyban a neuronok száma csökken, ez pedig a memória romlásához vezethet. Az öregedés mértéke egyénenként

Tuti menü